Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
avatar
AdminSPLINTHER
Fondator Terone
Fondator Terone
Posts : 31
Join date : 2019-05-03
Age : 16
Location : Bucharest
https://forum-teronerpg.forumgamers.net

Regulament general Departamente Empty Regulament general Departamente

on Fri Jun 21, 2019 3:40 pm
✘ Cu ce se ocupă departamentele de poliţie?

Departamentele de politie se ocupa cu prinderea suspectilor cu wanted, cu exceptia celor din LSPD / LVPD care se ocupa si cu reguli de circulatie precum permise / amenzi.


✘ Reguli limbaj / comportament

Sunteti obligati sa respectati regulamentul departamentelor, regulamentul intern al factiunii dar si regulamentul general al serverului. [CLICK]Limbajul vulgar, ofensator, rasist este strict interzis si va fi sanctionat.
Nu sunt permise injuriile, jignirile, insultele de orice fel (incluzand prescurtari, moduri subtile de a adresa cuvinte ofensatoare si nu numai).
Este interzisa folosirea unui limbaj vulgar la adresa oricarui player. Se sanctioneaza cu AV / FW / uninvite in functie de gravitate.
Limbajul agresiv / usor jignitor se sanctioneaza cu Avertisment Verbal (AV) / Faction Warn (FW). (Ex. n00b-ul drq, mars, prostule).

Ascultati de sfaturile liderului / co-liderilor, in caz contrar puteti fi sanctionati cu Faction Warn (FW) / uninvite, in functie de gravitate.

Este interzis sa batjocoriti liderul / co-liderii, in caz contrar riscati AV / FW / uninvite / rank down in functie de gravitate.
Spam-ul pe chat-ul factiunii este interzis si este sanctionat in functie de regulamentul intern al factiunii.
Este interzis sa folositi masinile factiunii in scopuri personale, se sanctioneaza cu Faction Warn (FW).Este interzis sa faceti free-chat pe chat-ul (/d), se sanctioneaza cu amenda / Faction Warn (FW), in functie de caz.

- nu aveti voie sa cereti pareri pe acest chat.
- nu aveti voie sa discutati cu alti colegi, aveti /sms pentru asta.
- nu aveti voie sa intrebati nimic pe acest chat, daca aveti dubii in privinta unei reguli va puteti intreba liderul pe /r.


Este interzis sa faceti spam pe chat-ul (/d), se sanctioneaza cu Faction Warn / uninvite, in functie de gravitate.

- chat-ul (/d) se poate folosi pentru a anunta starea unui suspect; (Ex.: X este la mine; X este in aer cu drept de predare; X este in largul oceanului, etc.)
(!) folositi numele acestora, nu ID-ul. (Ex. Andrei este la mine, Andrei este in aer cu drept de predare, etc.), altfel puteti fi sanctionati cu AV.

- chat-ul (/d) se poate folosi pentru a cere unui alt departament sa respawneze masinile factiunii (/fvrespawn).
- chat-ul (/d) se poate folosi pentru a cere colegilor sa nu ofere free-uri jucatorilor ce necesita confiscarea licentei de condus.
- chat-ul (/d) se poate folosi pentru a cauta o echipa cu care sa mergeti dupa suspecti. (ex: echipa robbery)


✘ DeathmatchDeathmatch-ul se defineste prin atacarea unui jucator sau a vehiculului in care se afla.

Deathmatch-ul cu arme, pumni, drive-by (DB), kamikaze, comportament-ul non-rp, etc, o sa fie sanctionat cu Faction Warn (FW).
Folosirea elicei elicopterelor cu scopul de a omori alti playeri este de asemenea sanctionata cu Faction Warn (FW).
Membrii departamentelor ce sunt complici la deathmatch o sa fie de asemenea sanctionati cu Faction Warn (FW). (dovezi evidente)
Deathmatch-ul aiurea cu Hunter / Hydra va fi sanctionat de catre admini cu ban si uninvite cu FP.
Nu aveti voie sa trageti la sol cu Hunter / Hydra, se considera Deathmatch si se sanctioneaza cu Faction Warn (FW) / uninvite.

Deathmatch-ul excesiv sau in mai multe abateri poate duce la uninvite.


✘ Reclamatii

Liderul poate respinge reclamatiile care nu respecta modelul sau contin jingiri, dar player-ul care a facut reclamatia are dreptul sa refaca reclamatia.
Reclamatiile ce contin jigniri vor fi sanctionate cu suspend pe panel de catre admini.
Co-liderii factiunii au dreptul de a raspunde la reclamatii, cu acordul liderului. In cazul unei greseli va fi sanctionat liderul.
Membrii factiunii au la dispozitie 24h sa aduca dovezi intr-o reclamatie.

✘ Reguli de activitate

Fiecare membru are obligatia de a efectua raportul saptamanal in functie de rank-ul detinut.

In cazul in care un membru nu are raportul complet:
rank 1: se primeste uninvite. (cu Faction Punish)
rank 2+: se primeste Faction Warn in cazul in care jucatorul nu are o cerere de inactivitate acceptata.

- membrii care detin rank 2+ pot depune o cerere de inactivitate de maxim 7 zile.
- aveti dreptul la o singura cerere de inactivitate pe luna.
(!) Mai multe detalii gasiti aici: [CLICK]Perioada rank up:


- rank 1 se primeste automat cand intrati intr-o factiune;
- rank 2 se poate primi doar dupa minim o saptamana (7 zile) de la intrarea in factiune;
- rank 3 se poate primi dupa minim doua saptamani (14 zile) de la acordarea rank-ului 2;
- rank 4 se poate primi dupa minim doua saptamani (14 zile) de la acordarea rank-ului 3;
- rank 5 se poate primi dupa minim doua saptamani (14 zile) de la acordarea rank-ului 4;
- rank 6 este sub-liderul.

- in cazul in care un membru primeste Faction Warn (FW) perioada pentru rank-up va fi prelungita cu 7 zile.
- in cazul in care un membru nu se conecteaza pe server timp de 3 zile (72 ore) acesta va fi demis pe motivul "inactivitate" indiferent de rank.

- un membru are la dispozitie 24h sa prezinte o dovada intr-o reclamatie.✘ Raport de activitateRaportul de activitate poate fi verificat atat in joc cat si pe panel.
- adminii indiferent de level sunt scutiti de raport.

✘ Informaţii legate de circulaţie


Doar membrii LSPD / LVPD pot confisca permise de conducere si pot acorda amenzi.
Membrii departamentelor NG si FBI nu pot confisca permise de conducere si nu pot acorda amenzi, abaterea de la aceasta regula duce la sanctionarea cu Faction Warn (FW).

Se considera condus neregulamentar mersul pe contrasens (pe strada sau in afara acesteia).
In cazul in care jucatorii conduc neregulamentar in zone de desert (zonele de la HQ News Reporters / National Guard) nu aveti voie sa le confiscati licenta de condus.
Pentru a putea confisca licenta de condus unui jucator aveti nevoie de dovada clara ca acesta a mers cel putin 3 - 4 secunde pe contrasens.
Este interzis sa confiscati licente de condus / sa acordati amenzi in zone folosite pentru job-uri.
Pentru a putea confisca licenta de condus unui jucator aveti nevoie de dovezi clare ca acesta a mers pe contrasens. Dovada trebuie sa inceapa atunci cand suprindeti jucatorul conducand neregulamentar si trebuie sa se incheie atunci cand licenta ii va fi confiscata.
Pentru a putea confisca licenta de condus unui jucator se va actiona astfel: se someaza jucatorul prin comanda /so pentru ca acesta sa opreasca. In cazul in care acesta opreste ii se va explica pentru ce a fost oprit, folositi comanda /permis iar acesta va primi automat un text care ii va explica ca a fost suprins conducand neregulamentar si trebuie sa foloseasca comanda /handsup pentru a-i fi confiscata licenta de condus. Daca acesta se conformeaza ordinelor atunci nu va ramane decat sa folositi comanda /confiscate.; in cazul in care jucatorul nu opreste la somatiile politistului, acesta va primi wanted 4 pentru neconformare ordin dupa minim 3 somatii (/so + /permis) urmand ca mai apoi sa ii fie confiscata licenta de condus la jail.; in cazul in care se opreste insa refuza sa foloseasca /handsup i se va acorda de asemenea wanted 4 pentru neconformare ordin.
Atunci cand confiscati licenta de condus unui jucator la jail sunteti obligati sa il informati cu privire la aceasta actiune.
Atunci cand un jucator caruia trebuie sa ii confiscati licenta de condus se afla la jail, aveti dreptul sa va anuntati colegii pe chat-ul (/d) sa nu ii acorde free.

(!) Este interzis sa ii spuneti unui jucator sa foloseasca /handsup fara a ii explica de ce a fost oprit si ce urmeaza sa se intample. Abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu Faction Warn (FW).

Permisele de conducere pot fi confiscate doar de politistii (LSPD / LVPD) cu minim rank 3. Abaterea de la aceasta regula duce la sanctionarea cu Faction Warn (FW).
Amenzile pentru faruri se acorda doar intre orele 20:00 - 08:00. Abaterea de la aceasta regula duce la sanctionarea cu Faction Warn (FW).
In schimb amenzile pentru casca si NOS se pot acorda la orice ora si in orice locatie.

Amenzile pentru casca si NOS se pot acorda doar daca jucatorul este in miscare, nu si daca stationeaza.


Amenzile sunt in valoare de (!) $50.000 fiecare.Politistii ce conduc pe contrasens cu orice masina in afara de cea de politie o sa le fie confiscata licenta la fel ca in cazul jucatorilor normali.
Politistii ce conduc cu farurile stinse sau fara casca/cu NOS o sa le fie acordata amenda la fel ca in cazul jucatorilor normali.
Politistii ce refuza sa se conformeze la somatiile altui politist in cazul situatilor prezentate mai sus o sa fie sanctionati cu Faction Warn (FW).

✘ Informaţii legate de wanted

Wanted 1: furt vehicul, neconformare ordin jail.
Wanted 2: atacarea unui civil, ATM robbery(*) (primeste automat de la server, cate 2 nivele per ATM)
Wanted 3: atacarea unui politist(*)
Wanted 4: complice runner / robbery(*), neconformare ordin(*).
Wanted 5: runner(*), kamikaze(*).
Wanted 6: omorarea unui politist(*), armed robbery(*).

(*) Wanted-urile fara drept de predare.


LSPD / LVPD

- rank 1: pot merge dupa orice suspect, cu exceptia celor ce detin wanted pentru ATM robbery / armed robbery. Pot acorda amenzi, pot confisca droguri insa nu pot confisca licente de condus.
- rank 2: pot merge dupa orice suspect, pot acorda amenzi, pot confisca droguri insa nu pot confisca licente de condus.
- rank 3+: pot merge dupa orice suspect, pot acorda amenzi, pot confisca droguri, pot confisca licente de condus.

(!) Exceptii:
- daca un membru de rank 1 este atacat de un jucator ce are wanted pentru ATM robbery / armed robbery, acesta ii poate acorda wanted pentru atacarea unui politist / omorarea unui politist si poate merge dupa acesta pentru a-l aresta (omori).
- daca un suspect cu wanted pentru ATM robbery / armed robbery se afla in apropierea HQ-urilor departamentelor un membru rank 1 il poate aresta (omori).

FBI

- pot merge dupa orice suspect, indiferent daca au drept de predare sau nu;
- pot confisca drogurile celor aflati in jail.
- nu pot acorda amenzi; nu pot confisca licente de condus.


National Guard

- pot merge dupa orice suspect, indiferent daca au drept de predare sau nu;
- nu pot confisca droguri;
- nu pot acorda amenzi; nu pot confisca licente de condus.


Wanted-ul se poate acorda la maxim 5 minute dupa întamplarea situaţiei. Ex.: Politistul X este atacat de 2 persoane si nu este sigur cui ii poate acorda wanted. Acesta are la dispozitie 5 minute sa verifice dovada si sa acorde wanted-ul corespunzator.

Wanted-ul poate fi acordat doar de politistul atacat. Ex.: Un coleg din departamente este atacat de catre un civil si esti martor, doar respectivul ii poate acorda wanted.
Wanted pentru atacarea unui politist se poate acorda pentru orice glont, iar in cazul in care este atacat cu pumnii trebuie sa-i fie scazut minim 15 HP pe Damage Informer.
Wanted pentru atacarea unui poliţist se poate acorda atunci cand te afli intr-un vehicul.
Daca politistul care se afla intr-un vehicul este atacat iar acesta moare in urma exploziei se va acorda wanted pentru atacarea unui politist, niciodata pentru omorarea acestuia.
Inainte de orice actiune a unui politist ce implica un suspect acesta are obligatia de a verifica (/mdc) si implicit sa faca o dovada a acestuia.
Wanted-ul pentru atacarea unui civil se acorda doar daca ati fost martori la respectiva intamplare. (Ex.: Politistul X il vede pe civilul Y ca il ataca pe Z. Acesta face dovada si ii acorda wanted lui Y pe motiv "atacarea unui civil".)
Totodata se poate acorda wanted 3 atacare politist sau omorarea unui politist dupa caz si pentru drive-by.

Suspectii cu drept de predare trebuie sa fie somati de minim 3 ori folosind comanda /so inainte de a actiona in vreun fel.
Suspectii cu drept de predare ce nu se conformeaza celor 3 somatii si fug cu un vehicul, primesc wanted 5 runner.
Suspectii cu drept de predare ce nu se conformeaza celor 3 somatii si fug pe jos, vor primi direct kill cu wanted-ul avut.
Suspectii ce nu au drept de predare vor primi direct kill cu wanted-ul avut indiferent daca acestia se afla intr-un vehicul sau fug pe jos.
Jucatorii ce nu se vor conforma somatiilor pentru permis, casca, faruri, NOS, dupa minim 3 somatii, primesc wanted 4 pentru neconformare ordin.
Jucatorii ce se afla /sleep si necesita confiscarea licentei de condus, nu vor fi somati si nu vor primi wanted, se va folosi direct comanda /confiscate pentru a-i confisca licenta de condus.

Jucatorii ce nu detin wanted nu au voie sa stea in incinta jail-ului. Poza exemplu: [CLICK]
In cazul in care vor fi surprinsi in locatia in cauza, vor fi somati de catre politisti sa paraseasca incinta jail-ului. Ex. somatie: "X esti obligat sa parasesti incinta jail-ului, in caz contrar risti wanted 1 - neconformare ordin jail!"
In cazul in care jucatorul refuza sa paraseasca incinta jail-ului dupa minim 3 somatii intr-un interval de 1 minut (!) va primi wanted 1 pentru neconformare ordin jail.
- ex.: X il someaza pe Y pentru a parasi incinta jail. Prima somatie este acordata la 20:05:00, a doua somatie la 20:05:30 iar ultima la 20:06:00. Acesta poate acorda wanted deoarece a trecut un minut in care a somat playerul de minim 3 ori.

Jucatorii ce vor fi surprinsi cu armele la vedere in zone populate (ex: CNN, job-uri, HQ LSPD) vor fi somati de catre politisti si ulterior armele vor fi confiscate.
Ex. somatie: "X ai fost surprins cu armele la vedere, acest lucru este interzis. Te rog sa tastezi /handsup pentru a-ti fi confiscate, in caz contrar risti wanted 4 pentru neconformare ordin."
- daca jucatorul refuza sa foloseasca comanda /handsup dupa minim 3 somatii va primi wanted 4 pentru neconformare ordin. (minim 5 secunde intre somatii // in caz contrar somatia nu va fi validata).
In cazul in care politistul confisca armele unui jucator care nu se afla intr-o zona populata, acesta va fi sanctionat cu Avertisment Verbal (AV).

✘ Alte reguli

Este interzisa folosirea tazer-ului pe jucatorii cu wanted cu drept de predare, abaterea de la aceasta regula duce la sanctionarea cu Avertisment Verbal (AV).
exceptie: Puteti folosi tazer-ul pe jucatorii cu drept de predare doar daca l-ati somat de 3 ori si acesta fuge pe jos, pierzandu-si dreptul de a se preda.

Comanda /clear poate fi folosita doar in cazul in care politistul a acordat wanted gresit / a gresit ID-ul unui jucator. Inainte de a acorda /clear politistii sunt rugati sa verifice si sa faca dovada /mdc-ului iar in cazul in care acesta avea deja wanted, ii va fi restaurat.
Folosirea fara un motiv intemeiat a comenzii /clear va fi sanctionata cu Faction Warn (FW).

Politistii din LSPD / LVPD / FBI pot perchezitiona jucatorii ce se afla in jail.
Itemele ilegale sunt drogurile, acestia au voie sa confiste drogurile oricarui jucator ce se afla in jail.
Pentru a perchezitiona jucatorii politistii vor folosi comanda /frisk urmata de comanda /confiscate pentru a confisca drogurile.
(!) Politistii din National Guard nu au voie sa confiste droguri, abaterea de la aceasta regula duce la sanctionarea cu Faction Warn.

Este interzis sa mergeti dupa suspectii cu wanted cu orice alt vehicul in afara de cel de politie.
Este interzisa arestarea jucatorilor cu wanted fara drept de predare, se sanctioneaza cu uninvite.
Este interzis sa mergeti on-duty la evenimentele organizate de catre administratori.
Este interzis sa spargeti usile HQ-urilor sau caselor incuiate fara sa va aflati in urmarirea unui suspect cu wanted ce se afla in interior.
Este interzis sa mergeti dupa suspectii cu wanted cu orice alt vehicul in afara vehiculelor de politie.

Sunteti obligati sa anuntati pe chat-ul departamentelor (/d) atunci cand capturati un suspect cu drept de predare. (Ex.: "X este / e la mine")

Politistii nu au voie sa practice job-uri ilegale (Arms Dealer / Drugs Dealer) si implicit nu au voie sa detina materiale / droguri, in caz contrar vor fi sanctionati cu Faction Warn (FW).
Politistii nu au voie sa tuneze masinile factiunii.
Politistii au voie sa circule cu NOS pe masinile personale. Acestia vor fi sanctionati cu amenda la fel ca restul jucatorilor.
Politistii nu au voie sa foloseasca masinile factiunii in scopuri personale, in caz contrar vor fi sanctionati cu Faction Warn (FW).
Politistii nu au voie sa fure vehiculele jucatorilor, sunt considerati oameni ai legii. In caz contrar vor fi sanctionati cu Avertisment Verbal (AV).
Politistii nu au voie sa ajute jucatorii la quest-uri precum: "Ucide X politisti.". In caz contrar vor fi sanctionati cu Faction Warn (FW).
Politistii au voie sa mearga dupa wanted la sedinte, este datoria fiecaruia sa se asigure ca nu are wanted in timpul sedintei.
Politistii au voie sa mearga dupa hitmanii ce detin wanted in timp ce isi rezolva contractele.

Fraudarea raportului va fi sanctionata cu uninvite indiferent de rank.
Fiecare politist are obligatia de a pastra dovezile pentru actiunile sale minim 24 ore.
Aveti la dispozitie 48h pentru a plati o amenda in cadrul factiunii; abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu Faction Warn (FW);✘ Comenzile departamentelor


- /so = somezi un jucator;

- /su = acorzi wanted;
- /wanted = afiseaza o lista cu toti suspectii cu wanted;
- /cuff = pune catusele suspectului;
- /uncuff = scoate catusele suspectului;
- /duty = te pui la datorie;
- /arrest = arestezi un suspect;
- /r = chat-ul factiunii;
- /d = chat-ul tuturor departamentelor;
- /mdc = afiseaza motivul wanted-ului unui suspect;
- /confiscate (licence / drugs / weapons) = confisca licenta de condus / drogurile / armele;
- /ticket = acorda amenda unui jucator;
- /frisk = perchezitionezi un jucator;
- /ta(zer) = echipezi tazer-ul;
- /free = oferi free unui jucator in jail;
- /gdeposit = depozitezi materiale / bani / droguri in seiful factiunii;
- /backup = ceri intariri colegilor;
- /backupclear = renunti la cererea de intariri.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum