Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
avatar
AdminSPLINTHER
Fondator Terone
Fondator Terone
Posts : 31
Join date : 2019-05-03
Age : 17
Location : Bucharest
https://forum-teronerpg.forumgamers.net

Regulament general al  serverului Empty Regulament general al serverului

Fri Jun 21, 2019 3:15 pm
◢ Informații generale ◣

- Regulamentul este ajustat periodic, ne rezervăm dreptul de a modifica oricând reguli, este datoria fiecărui player să ia la cunoștință regulamentul si sa-l verifice periodic.
- Modificările majore sunt anunțate atât pe server cât și pe forum.
- Majoritatea dovezilor sunt valabile timp de 24h (dm, limbaj, comportament non-rp, dovezi ce privesc strict jucătorul în cauză, etc)
- Dovezile pentru alte situații (abuzuri, înșelătorii sau situații de genul) se pot lua în considerare mai mult timp.
- Dovezile pentru bug abuse, alte exploit-uri legate de animații sau texturi pot fi valabile timp de 72h.
- O reclamatie impotriva liderului se poate face in maxim 7 zile de la incident. (nesanctionare, sanctiune acordata gresit, etc).
- Editarea de dovezi este sancționată cu ban 7 zile la prima abatere și ban permanent la a doua. Se poate primi ban permanent inca de la prima abatere in functie de gravitate.
- Oferirea/cererea de bani/bunuri pentru a retrage/evita o reclamație este sancționată cu warn, asadar aveti grija si cu 'glumele' referitoare la retragerea de reclamatii.◢ Limbaj ◣

- Limbajul vulgar, ofensator, rasist este interzis și o să fie sancționat.
- Nu sunt permise injuriile, jignirile de orice fel (incluzând prescurtări, moduri subtile de a adresa cuvinte ofensatoare și nu numai).
- Nu este permis să jigniți alți jucători folosind ****, ----, sau alte semne ca scuza ca nu ati scris cuvantul jignitor complet.
- Regulamentul de limbaj se aplică la toți jucătorii, fie că sunt sau nu intr-o facțiune.
- Jignirile, cuvintele ofensatoare se sancționează cu mute / mute & warn în funcție de circumstanțe și de gravitate.
- Mute-ul o să fie acordat în funcție de abateri și va crește treptat.
- Spam-ul se poate sanctiona cu mute 5-15 minute in functie de gravitate.

- Limbajul vulgar la adresa server-ului sau a staff-ului pot fi sancționate cu ban 1-7 zile în funcție de abateri si indiferent de locul unde este folosit limbaj vulgar (frecventa, clan, etc. ).
- Glumele proaste sau acuzațiile nefondate la adresa staff-ului sunt de asemenea sancționate cu warn sau ban dupa caz.
- Jucătorii de nivel 1-2 vor primi ban permanent înca de la prima abatere.
- Amenintările legate de viața reală, amenințările cu flood și acuzațiile nefondate (in funcție de situație, inclusiv pe /c) se sanctionează cu ban timp de 3 zile.
- Jucătorii de nivel 1-2 vor primi ban permanent încă de la prima abatere.

- Limbajul vulgar pe panel se sancționează cu suspend în funcție de gravitate.
- Jucătorii ce fac parte dintr-o facțiune și folosesc limbaj vulgar într-o reclamație pot fi sancționați și de către lider în cadrul facțiunii.
- Limbajul vulgar pe chat-uri pe care le pot vedea toți jucătorii (live, ad, etc) sunt sancționate cu ban 1-7 zile, în funcție de gravitate.
- Abuzul jucătorilor ce fac parte din facțiuni care permit accesarea unor chat-uri globale precum anunț guvernamental (gov) sau news cu scopul de a face reclamă, a - injura sau orice altă faptă de aceași natură o sa fie sancționați cu ban 7-14 zile la prima abatere și uninvite cu 150 FP.

- Sunt interzise ad-urile în batjocură, aiurea, care nu au legatura cu jocul cât și cele ce conțin jigniri, cuvinte ofensatoare. Abaterea de la această regula este sancționată cu warn.
/ad-ul este folosit pentru a vinde/cumpăra bunuri, pentru a anunța un eveniment, pentru a recruta în clan, etc.

- Limbajul vulgar pe chat-ul clanului (/c) nu este sancționat.
- Limbajul vulgar pe chat-ul factiunii (/f, /r) este sancționat de către lider/sublider.
- Limbajul vulgar pe chat-ul unei frecvente (/wt) private nu este sanctionat de administratori/lideri.
- Limbajul vulgar pe chat-ul VIP(/vip) este sanctionat de administratori/lideri.◢ Deathmatch și comportament non-rp ◣

- Deathmatch-ul se definește prin atacarea unui jucător sau a vehiculului în care se află.
- Deathmatch-ul ce implică arme o să fie sancționat cu jail și suspendarea licenței de arme pe perioadă limitată.
- Deathmatch-ul cu pumnii, drive-by (DB), kamikaze, comportament-ul non-rp, etc, o să fie sancționat cu jail fără suspendare de licență.
- Folosirea elicei elicopterelor cu scopul de a omorî alți playeri este de asemenea sancționată cu jail fără suspendare de licență.
- Jucătorii ce sunt complici la deathmatch o să fie de asemenea sancționați cu jail fără suspendare de licență. (ex: jucătorii ce conduc un vehicul iar jucătorii ce se află pe locurile pasagerilor fac DM)

- Este permis deathmatch, drive-by, kamikaze, comportament non rp, etc DOAR pe polițiștii on-duty, dar polițiștii în cauză vă pot acorda wanted.
- Deconectarea din joc cu scopul de a evita contactul cu polițiștii dupa primirea unei somatii este sancționată cu warn.◢ Bug abuse ◣

- Exploatarea unui bug pentru a te avantaja este strict interzisă și este sancționată în funcție de situație.
- Exploatarea bug-urilor la vehiculele de tip bike, mountain bike, bmx (mega-jump) cu scopul de a evita contactul cu polițiștii este sancționată cu warn, in rest este permisă.
- Exploatarea bug-urilor legate de texturi, ascunderea cu wanted într-un loc inaccesibil în mod normal este sancționată cu warn.
- Exploatarea bugurilor de tip C-bug / C-shot este sancționată cu warn la prima abatere si cu ban la urmatoarele abateri, doar dacă este aplicată pe un jucător (se pune ca jucător si dacă faci c-bug/c-shot pe mașina acestuia). Dacă faci C-Bug o singură dată pe un obiect (ex: copac) nu ești sancționat, dar în cazul în care abuzezi pentru a da warning-uri la admini ești sancționat.◢ Clanuri ◣

- Încălcările legate de limbaj pe chat-ul clanului nu sunt sancționate de către administrație, dacă liderul clanului nu permite acest lucru poate lua atitudine.
- Vânzările/cumpărările de clanuri sunt interzise, acest lucru este sancționat cu ban 3 zile la prima abatere și 7 zile la următoarea.
- Cererea de bunuri pentru rank-up sau invite în clan este sancționată cu warn la prima abatere și ban 3 zile la următoarele.◢ Reclamă ◣

- Jucătorii ce fac reclamă la servere de SA:MP o să fie sancționați cu ban 14 zile la prima abatere și ban permanent la a doua abatere.
- Jucătorii cu level 1-3 o să primească ban permanent de la prima abatere.
- Reclama la cheat-uri, site-uri ce promovează cheat-uri prin orice metoda (vip text, pet name, etc.) este sancționată poate duce și la banarea permanentă a contului, depinde de situație.


◢ Cheat-uri și moduri interzise ◣

- Orice mod ce îți oferă un avantaj evident față de alți playeri este interzis.
- Pentru mafioti: Orice mod ce îți mărește zona de hit pe skin este interzis si se sanctioneaza cu ban 7 zile. (Ex: skinurile cu dimensiune mai mare decat cele originale).
- Cheat-urile sunt complet interzise pe server și sunt sancționate cu ban.
- Orice urma de cheats este sanctionata, nu agreem jucatorii ce au folosit/folosesc cheats.
- Orice mod/cheat ce modifica comportamentul unui vehicul (viteza, acceleratie, stabilitate, moduri de nos, flip, etc) se sancționează cu ban 30 de zile.
- Orice mod/cheat/comandă ce îți modifică viteza de alergat, moduri ce îți permit să zbori, să sari mai mult sau să te teleportezi se sancționează cu ban 30 de zile.
- Orice mod/cheat ce înregistrează și redă o rută exactă, fie pe jos sau într-un vehicul, este interzis și se sancționează cu ban 30 zile. Jucătorii de nivel 1 - 3 vor primi ban permanent.
- Orice mod/cheat care îți permite să faci ore jucate când nu ești la calculator este considerat autoclicker și este sancționat cu ban 7 zile la prima abatere și ban 10 zile la urmatoarele abateri.
- Regula se aplică si jucătorilor ce se folosesc de animații pentru a face ore jucate când nu sunt la PC.
- Orice mod care îți îți modifică poziția țintei, damage-ul sau traiectoria gloanțelor (aimbot, norecoil, damage hack, rapid fire, no-reload, etc) se sancționează cu ban 60 de zile.
- Orice mod care îți permite să vezi jucătorii de la o distanță mai mare decât cea a serverului (wall-hack, bone esp, nametag hack), orice mod care îți permite să vezi prin texturi se sancționează cu ban 30 de zile.

- Jucătorii detectați de sistemul anti-cheat pentru no recoil o să primească ban 120 de zile.
- Jucătorii de nivel 1-3 ce folosesc cheat-uri / moduri interzise o să fie sancționati cu ban permanent de la prima abatere.
Necooperarea cu administratorii, ascunderea de cheat-uri si moduri interzise (incluzând ștergerea și modificarea log-urilor sistemului de operare) este sancționată cu ban 7 zile.

- Distribuirea/promovarea de cheats o să fie sancționată cu ban permanent în funcție de situație.
- Jucătorii banați pe mai multe conturi pentru cheats o să primească ban permanent pe toate conturile deținute.
- Jucătorii ce fac parte dintr-o mafie și vor fi banați pentru cheats pot să primească ban și pe conturile noi create pentru intrarea într-o mafie într-o anumită perioadă de timp.◢ Conturi ◣

- Nu ne ocupăm de recuperarea conturilor sparte.
- Fiecare jucător este responsabil de contul său, administratorii nu se vor implica în aceste cazuri.
- Majoritatea conturilor sparte sunt fie vândute sau împrumutate, serverul nu are probleme de securitate, datele de logare sunt imposibil de aflat de către oricine.
- Impârțirea / împrumutarea contului altui jucator este permisa, însă se face pe propria raspundere.◢ Afaceri interzise și înșelătorii ◣

- Jucătorii pot face schimb de bunuri folosind comanda /trade în care se va afișa un dialog unde puteți propune un schimb (4 items / player) ce conține mai multe bunuri (bani, business-uri, case, vehicule).
- Afacerile ce conțin mai mult de 4 iteme pot fi făcute cu ajutorul unui admin, puteți chema unul folosind funcția de afacere din comanda /report.

- Înșelatoriile sunt sancționate cu ban 3 zile la prima abatere, 7 zile la a doua abatere și ban permanent la a treia.
- În cazul unei înșelătorii, jucătorul inșelat poate reclama hoțul pe panel și își va primi bunurile înapoi doar dacă afacerea facută nu este considerată ilegala si este deja trecută în regulament.
- Jucătorii de nivel 1-3 o să primească ban permanent de la prima abatere.

- Orice mod de a manipula un jucător pentru a îi obține bunurile se poate considera înșelătorie și este sancționat cu ban 3 zile la prima abatere, 7 zile la a doua abatere și ban permanent la a treia.
- Tentativele de înșelătorie sunt sancționate exact la fel ca furtul.

- Vânzările/schimburile de conturi în care se implica alte comunități sunt sancționate cu ban permanent.
- Afacerile cu bunuri ce nu țin de joc sunt sancționate cu ban 7 zile la prima abatere și ban permanent la următoarea.
- Jucătorii ce se folosesc de mai multe conturi pentru înșelatorii o să primească ban permanent pe toate.

- Sunt interzise afacerile cu hidden, singura metoda de a vinde o culoare hidden este prin comanda /sellhidden, orice altă metodă este considerată inșelătorie și o sa fie sancționată cu ban 3 zile la prima abatere și 7 la următoarele.

- Jucătorii ce organizează evenimente într-o casa pe care o/îl dețin sunt sancționați cu warn.
- Jucătorii ce organizează evenimente și nu oferă premiul o să fie sancționați cu warn pentru eveniment fake.
* Pentru a reclama un jucator ce a facut un eveniment fake, sunt necesare dovezi cum ca ati participat la evenimentul respectiv. Lipsa dovezilor de participare va duce la inchiderea reclamatiei pe motiv de 'dovezi insuficiente'.
- Jucatorii ce organizeaza evenimente de tip sms ce contin mesaje jignitoare sau cu scopul de a lua in deradere un alt jucator o sa fie sanctionati cu warn.
- Jucătorii ce organizează evenimente ce includ sponsorizări (ex de ad: fac event stunt, pentru a participa transfer 100k / primul care imi da 100k castiga 200k) se sancționează cu warn.
- Jucatorii ce organizează evenimente in care sunt necesare actiuni in afara jocului vor fi sanctionati cu warn. (ex: "Dau 5kk cui imi da like la video-ul de pe youtube / dau 2kk daca dai like pe facebook / intra pe link-ul asta si iti dau bani / s.a.m.d")
- Jucatorii care organizeaza evenimente (pe event-chat) in bataie de joc vor fi sanctionati cu warn sau chiar ban in functie de gravitate.
- Jucatorii ce organizeaza evenimente in care este necesara ghicirea unor numere/cuvinte/etc. (mai putin cazul în care aceste lucruri pot fi verificate de jucatori, ex: ce level am?), vor fi sanctionati cu warn.

- Pariurile se fac pe propria răspundere, jucătorii nu o să fie ajutați în acest caz.
- Nu ne implicăm la pariuri, duele / curse etc. între jucatori.
- Împrumuturile se fac pe propria răspundere, nu ne ocupăm de recuperarea de bunuri în acest caz.
- Nu ne ocupăm de transferurile de bani la id-uri greșite, este de datoria jucătorului să se asigure cui îi transferă o sumă de bani sau bunuri.

- Jucătorii ce vând chei la vehiculele personale și nu oferă cheile după primirea sumei de bani sunt sancționați cu warn.
- Jucătorii care cer bani prin /pay la jail pentru free sunt sancționați cu warn.
- Jucătorii care cer datele team viewer (sau ale oricarui altui program de tip remote-control) unui jucător pentru a îi fura bunurile sunt sancționați cu ban 3 zile la prima abatere, 7 la a doua si ban permanent la a treia abatere pentru tentativa înșelătorie.

- Jucătorii ce cer bani/bunuri pentru intrarea intr-o factiune sunt sancționați cu ban 7 zile pe motiv cerere bunuri pentru intrare in factiune si vor primi uninvite din factiune cu 100 FP pe acelasi motiv. De asemenea, jucatorii ce ofera bani pentru a intra in factiuni se incadreaza in aceeasi regula.
- In cazul in care un membru staff se incadreaza in regula de mai sus, se poate acorda ban permanent de la prima abatere, in functie de situatie.

- Afacerile cu bani reali sau orice bunuri inafara serverului sunt sanctionate cu ban de la temporar la permanent in functie de abateri, functie avuta, etc.

- Distribuirea testelor de intrare din cadrul factiunilor se va sanctiona cu uninvite daca faceti parte din factiunea respectiva si cu warn la prima abatere si ban 3 zile la urmatoarele, in caz ca nu faceti parte din acea factiune, se va sanctiona doar cu warn, respectiv ban de catre un membru din staff.◢ Alte reguli ◣

- Jucătorii care dețin o casă sau un business trebuie să joace 10 ore în ultimele 30 de zile (1 oră la 3 zile), în caz contrar bunul respectiv va fi trimis la licitații.
Business-urile și casele sunt destinate jucătorilor activi, fiind o parte importantă a economiei serverului.
- Este interzisă punerea de nume indecente la house name / bussiness name / text vip pe masina / numar inmatriculare masina / pet, abaterea de la această regulă este sancționată cu warn.
- Este interzisă postarea de informații personale a unui jucător fără acordul acestuia (jucătorul în cauza trebuie să reclame acest lucru), abaterea de la această regulă este sancționată cu ban 1-7 zile.
- Jucătorii ce șterg dovezile folosite într-o reclamație dupa sancționarea jucătorului (videoclipuri șterse, puse pe privat, etc) sunt sancționați cu suspend timp de 7 zile pe panel si ban 3 zile pe server. Dovezile trebuie sa fie functionale minim 72h de la rezolvarea reclamatiei.
- Parcarea vehiculelor personale in strada este interzisa si este sanctionata cu warn.

Este interzis sa provocati un jucator la a incalca regulamentul pentru a ii face ulterior o reclamatie. Reclamatiile create in acest fel nu vor fi luate in considerare.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum